Tips på tennis

Att tippa på tennis är spännande och kan göras både inför turneringar och matcher och under själva matcherna via livebetting. På dagens internetbaserade spelsajter finns en uppsjö av olika vadslagningsalternativ på tennis. Exempelvis kan man spela på om man tror att en viss spelare når exempelvis semifinalen i Australian Open, vilken av två givna spelare som kommer att nå längst i turneringen samt vem som kommer att stå som slutsegrare. Dessutom går det under matchernas gång att tippa vem som kommer vinna setet och så vidare.

Det finns också en variant av etta, kryss, tvåa-tips genom att man ska tippa om ”hemmaspelaren” vinner med 3-0 alternativt 3-1 i en femsetsmatch (1:a), det blir 3-2 eller 2-3 i set (x) eller om ”bortaspelaren” vinner med 0-3 eller 1-3 (2:a).

Inför mötena i Davis Cup går det naturligtvis också att spekulera i vilket lag som går segrande ur striden genom att helt enkelt tippa ett av de två lagen som möts som segrare i mötet. Inför en ny säsong på ATP-touren kan man innan första turneringen för året tippa vilken av två på förhand givna spelare som kommer ligga högst på rankingen när året är slut, en spelform som är spännande om man har is i magen och vill spekulera i mer än en enskild match. Hur kommer spelaren matcha under säsongen? Hur är det med skador? På liknande vis går det att spela på hur många titlar en viss spelare kammar hem under kommande ATP-säsong. Oddsen är självklart olika för olika spelare, för en topprankad lirare som Federer kanske oddsen är högre för att han tar hem färre än fem titlar än att han tar hem fler, och så vidare.

Det blir allt vanligare att de stora spelsajterna livestreamar matcher från tennisturneringar där de samtidigt erbjuder en stor mängd livespel, såsom vinnare av nästa set eller game. Bland annat från Australian Open sänds på detta sätt via bet365:s livestream. På så sätt kan man samtidigt följa matchen live på datorn och efter hur matcherna utvecklas sätta en slant på utgången i matchen, setet eller gamet.

Spelbolag som Svenska spel, Bet 365, Bwin, Ladbrokes, Unibet och en rad andra aktörer har utvecklat många roliga spelformer kring tennisen. Nästa gång du bänkar dig framför en rafflande gräsrysare i Wimbledon eller en grym grusuppgörelse i Paris, se alltså till att läs på ordentligt, följ formen under matchen du vill spela på och sätt en slant på den du tycker ser vassast ut. Det kan bli en riktig smash-hit.