Tennis under vintern

När snön ligger tjock så är det många som spelar tennis inomhus. Däremot är det väldigt bra träning att spela tennis ute även när det är snö. Så länge man har på sig rätt kläder, ett nät och en motspelare så fungerar det utmärkt. Anledningen till att det är ett så bra träningspass är för motståndet snön ger. Det är svårt att springa och om någon missar bollen måste denna böja sig ner för att plocka upp den ur den djupa snön. Om man upprepar detta i ungefär en timme så har man fått träning för två. Det blir ännu bättre eftersom man kan få komma in sen, ta en skön dusch och dricka en kopp varm choklad.

Den bästa träningen innehåller variation. Därför kan man varva inomhustennis med utomhus. På det sättet får man en träning som inte är samma samma varje dag och leder till höjd motivation. Att spela i snön är inte bara jobbigt – det är roligt också. Du kan slänga dig efter tennisbollen utan att behöva oroa dig över att det ska göra ont där du landar. Det enda som kan hända är att du får snö innanför tröjan och det är bara uppfriskande!

Som du ser så är tennis en perfekt sport att ägna sig åt året runt som gör gott både för kropp och själ. En perfekt frisksport alltså!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *