Serena och Federer singelmästare i Australian Open

Mellan den 16 och 29 januari var det tennisfeber i Melbourne då Australian Open avgjordes. Det här var den första Grand slamturneringen för säsongen och naturligtvis riktade tennisentusiaster världen över blickarna mot Australien.

Singelturneringen för herrar bjöd tidigt på en praktskräll. Novak Đoković från Serbien var inför turneringen seedad som nummer två men slogs ut redan i den andra omgången. Wildcardet från Uzbekistan Denis Istomin visade sig oväntat bli för svår för Đoković. Något oväntat var det också att förstaseedade Andy Murray, Storbritannien, slogs ut i fjärde omgången. Väl i finalen möttes Roger Federer från Schweiz och Rafael Nadal från Spanien. Två toppnamn från de senaste åren. Federer vann till slut med 3-2 i set.

I singelturneringen för damer blev det storslam för USA. Systrarna Venus och Serena Williams mötte varandra i finalen och till slut var det den yngre systern Serena som tog hem titeln. Tyskan Angelique Kerber var seedad som nummer ett inför turneringen men hon nådde inte längre än till fjärde omgången.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *