Rekordlång tennismatch

Att en tennismatch kan dra ut på tiden beroende på hur det går för spelaren vet nog de flesta. Men i helgen spelades en match som drog ut rekordmycket på tiden.

Det var finalen i Australian Open som gick av stapeln och matchen spelades mellan Novak Djokovic ovh Rafael Nadal. Matchen började runt halv 8 på kvällen och i fjärde setet såg det ut som att det kunde bli avgjort till Djokovics fördel, men serbiska Nadal lyckades spela till sig ett skiljeset. Efter fem spelade set och hela fem timmar och 53 minuter stod det klart att Rafael Nadal tagit hem segern i Australian Open och även världens längsta Grand Slam-final. Senast en lång match spelades i tennissammanhang var US Open-finalen mellan Mats Wilander och Ivan Lendl år 1988. Den matchen höll ”bara” på i 4 timmar och 54 minuter.

Publiken på ca 15 000 personer satt glatt kvar tills matchen var slut för att se vem som tog hem segern. Aftonbladet gjorde en sammanställning av saker som man skulle hinna med på fem timmar och 53 minuter. Där ingick bland annat flyga mellan Stockholm och Dubai, åka Vasaloppet ett och ett halvt varv eller säga Grand Slam-final hela 17 650 gånger.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *