Heja fram ditt lag till seger

Tennis är en sport som många följer via tv-sändningar istället för att befinna sig på plats för att se matcherna. Detta har delvis att göra med att det ofta inte finns plats för en allt för stor publik runt planen. En annan anledning är den fokuserade tystnad som ofta infinner sig i publiken, allt för att ge spelarna det lugn som de behöver. Om man då vill hurra och heja på sin favorit är det betydligt bättre att göra det från tv-soffan än ifrån läktaren. Inom andra sporter är det lite annorlunda och där uppmanas istället publiken till att hjälpa sina spelare och lag till vinst. Till exempel händer det ofta i friidrottssammanhang att idrottarna går igång publiken att klappa innan de gör sina hopp. Även i fotbollens värld är åskådarnas röster och hejarop någonting som både motiverar och stärker lagen.

När fotbolls VM går av stapeln så är detta en sporthändelse som engagerar såväl de största supportrarna som de personer som annars inte brukar följa sport. Utsträckningen i engagemanget kan visserligen skilja sig åt, men det hela är ett bevis på hur stort inflytande världens största fotbollsfest har på folk. Att undvika att inte märka av spelen är näst intill omöjligt, speciellt om man befinner sig i den nation som för stunden agerar som värd för spelen. Här förvandlas såväl arenorna som offentliga platser, gator och torg till en stor folkfest där människor från alla världens hörn får vara med.

När senaste världsmästerskapet gick av stapeln i brasilianska Rio reste folk dit från alla möjliga ställen, oavsett om deras egna landslag var med och spelade eller ej. Inte heller behöver man ha en biljett till en match för att kunna njuta av sin vistelse, då matcherna visas på stora skärmar runtom i städerna, där tusentals fans samlas för att följa det hela tillsammans. I Rio skedde detta bland annat på den populära stranden Copacabana.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *