Från en Grand Slam till en annan

Mellan den 18-31 januari så hölls årets första Grand Slam-turnering i Australien, vilket även var den 104:e upplagan av Australian Open. I herrarnas singel besegrade serbiska Novak Djokovic den engelske Andy Murray och på damsidan var det tyska Angelique Kerber som besegrade regerande mästaren Serena Williams. På Dubbelsidan blev det vinst för Jamie Murray och Bruno Soares, Martina Hingis och Saina Mrza samt Elena Vesnina och Bruno Soares. Dessa spelare går nu in i årets Grand Slam-säsong med möjligheten att ta hem vinst i samtliga fyra turneringar, vilket är en bedrift många tennisspelare strävar efter.

Förutom de klassiska grenarna spelades juniormatcher, samt legendar-dubblar där det faktiskt blev en svensk seger på herrsidan. Detta skedde när Jonas Björkman och Thomas Johansson besegrade den svenska duon Thomas Engqvist och Magnus Norman.

Vi ser nu fram emot den nästkommande turneringen som spelas i Paris den 22 maj till 5 juni.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Från en Grand Slam till en annan”

  1. Profilbild för Stan Wawrinka
    Stan Wawrinka

    Stan Wawrinka möter Andy Murray i morgon match som spelas i French Open. I deras senaste möte i World Tour Finals – London, vann S. Wawrinka matchen med 0-2. Jag undrar om Murray förberett oss med en överraskning i dag. Baserat på de senaste resultaten av de två spelarna, förväntar jag mig Wawrinka spelar bra den här matchen och går för en seger. Det ska bli intressant att se om Nadal vinner med två set skillnad som i hans senaste möte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *