Federer och Konta starkast i Miami

Mellan den 20 mars och 2 april avgjordes 2017 års upplaga av Miami Open i tennis. Årets upplaga var den 32:a i ordningen och spelades på underlaget hard court.

I herrarnas singelturnering var Stan Wavrinka från Schweiz den högst seedade spelaren inför turneringen. Han blev dock oväntat utslagen redan i den fjärde omgången av tysken Alexander Zverev. I finalen blev det istället en annan schweizare som drog det längsta strået. Roger Federer nådde final efter imponerande spel i turneringen och titeln bärgades efter 2-0 i set mot Rafael Nadal, Spanien.

Även i damernas singelturnering blev det ett favoritfall då förstaseedade Angelique Kerber, Tyskland, blev utslagen i kvartsfinalen. I finalen var det istället Johanna Konta, Storbritannien, och Caroline Wozniacki, Danmark, som gjorde upp om turneringssegern. Konta vann efter 2-0 i set.

Herrarnas dubbelturnering vanns av Łukasz Kubot, Polen, och Marcelo Melo, Brasilien medan det blev Gabriela Dabrowski, Kanada, och Xu Yifan, Kina, som vann turneringen i damdubbel.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *