Årsmöte i positiv anda

Svenska Tennisförbundet samlades till fredagens konferens med fokus på året som gått, satsningar som är på gång, samt tankar kring en ny organisationsstruktur inom svensk tennis. Konferensdelen avslutades med Jim Thuressons inspirerande föreläsning om positivt ledarskap.

På lördagens årsmöte antogs styrelsens förslag att tillsätta en arbetsgrupp med uppgiften att ta fram en handlingsplan för hur medlemsmålet i svensk tennis gemensamma färdriktning ska kunna uppfyllas – att hälften av alla utövare är medlem i en tennisklubb 2020. Vidare biföll årsmötet även Tennis Syds motion gällande att ta fram ett förslag till ett nationellt ramverk för tävlingsavgifter.

– Det blåser positiva vindar i svensk tennis. Det var två givande dagar i Båstad och särskilt glädjande att se fler kvinnor representerade än tidigare år. Nu ser vi över verksamheten och en ny struktur för vår organisation. Syftet är att jobba smartare och effektivare genom att anpassa oss för dagens digitala lösningar, som vi måste ta vara på för att kunna rikta mer medel till racket och boll. Vi ser fram emot ett fortsatt starkt samarbete i vår gemensamma uppgift tillsammans med klubbarna att verka för mer och bättre tennis i Sverige, säger Thomas Wallén, som får fortsatt förtroende som styrelseordförande då han valdes på ett år.

Styrelsen är även i övrigt fortsatt intakt. Styrelseledamöterna Marianne Marescotti, Ann-Christine Ekqvist och Martin Claesson stod i tur för omval och valdes på två år.

Till valberedningen valdes Emma Ståhl Johansson och ersätter Sophie Lindvall. Ordföranden Petra Tedroff samt Henrik Bergman och Mats Pettersson omvaldes.

Sundsvall, KLTK, Fair Play, Lidingö och Robert Roos tilldelades under årsmötet utmärkelser.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *